&noscript=1 />
Blog

Latest news from our company

Never stop learning.
Αξιοποιήστε τους μικρούς χώρους, βελτιώστε τους μεγάλους χώρους… Μπορείτε να βρείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε εδώ!

Η γραμμική κουζίνα

Είναι ιδανική όταν υπάρχουν πολύ στενοί χώροι ή όταν υπάρχει μόνο ένας λειτουργικός τοίχος, ο οποίος μπορεί να προσαρμοστεί.
Για βέλτιστη κινητικότητα στην κουζίνα, είναι καλύτερο εάν ο πάγκος έχει χώρο για την τοποθέτηση πραγμάτων και την προετοιμασία φαγητού μεταξύ του νεροχύτη και της εστίας.

A-Sink, B-Hob, C-Oven, D-Refrigerator, E-Pantry

Η γωνιακή κουζίνα
Επίσης ιδανική για μικρούς χώρους, επιτρέπει τη βελτιστοποιημένη κίνηση ανάμεσα στον κοντινό νεροχύτη, εστία και ψυγείο, με λειτουργική περιοχή στη μέση.

A-Sink, B-Hob, C-Oven, E-Pantry

Η κουζίνα με χερσόνησο
Χρησιμοποιείται κυρίως σε ανοιχτούς χώρους όταν το σαλόνι και η κουζίνα επικοινωνούν έτσι ώστε ο πάγκος να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επιφάνεια εργασίας ή πάγκος φαγητού. Συνιστάται ένα ισχυρό απορροφητικό κάλυμμα.

A-Sink, B-Hob, C-Oven, D-Refrigerator, E-Pantry

Η κουζίνα με ένα νησί
Λύση υψηλής αισθητικής, απαιτεί μεγάλους χώρους και ιδιαίτερη προσοχή στα ηλεκτρικά και υδραυλικά συστήματα, των οποίων η μελέτη πρέπει να περιλαμβάνεται κατά το σχεδιασμό της κουζίνας.

A-Sink, B-Hob, C-Oven, D-Refrigerator, E-Pantry

Η ισορροπία του design και των τεχνικών αναγκών δεν ήταν ποτέ τόσο εύκολη!

Για να εξασφαλιστεί η λειτουργικότητα στην κουζίνα και να βρεθεί η σωστή ισορροπία των τεχνικών αναγκών και του σχεδιασμού.
Η αξιολόγηση των μετρήσεων της κουζίνας είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία, η οποία έχει καθοριστική επίδραση στη λειτουργικότητα του δωματίου. Είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι συνδέσεις μεταξύ των διαφόρων συνθέσεων, οι συνήθειες κι οι ανάγκες σας, να διασφαλιστεί ότι οι πόρτες και τα συρτάρια ανοίγουν σωστά και με ευκολία.
Αλλά δεν είναι μόνο αυτό: πρέπει επίσης να εξοικονομήσετε και τον ανάλογο χώρο για να μετακινούνται άνετα οι άνθρωποι, ξεκινώντας από τη διάταξη του δωματίου, το ύψος της οροφής και κάθε είδους εμπόδιο, εξισορροπώντας έτσι τις απαιτήσεις του τεχνικού σχεδιασμού.
Τα έπιπλα κουζίνας σας είναι μοναδικά, φτιαγμένα στα δικά σας μετρά, για να εξυπηρετούν καλύτερα την καθημερινότητα σας. Εκεί θα περνάτε μερικές  από τις πιο όμορφες στιγμές σας, θα μαγειρεύετε για την οικογένεια και τους φίλους σας, θα διασκεδάζετε με τα παιδιά σας και θα προετοιμάσετε κάποια από τα πιο σημαντικά γεύματα της ζωής σας!
Η κουζίνα που θα επιλέξετε έχει τις δικές της ανάγκες καθαριότητας για να μπορείτε να την απολαμβάνετε χωρίς φθορές και προβλήματα – για μια ζωή.

Ας δούμε κάποιους βασικούς κανόνες καθαριότητας στα έπιπλα κουζίνας σας, ανάλογα με το υλικό κατασκευή τους:

  • Κουζίνα από συνθετικό υλικό – βακελίτη – Pet – laminate: για την καθαριότητά της επιλέξτε ήπια ουδέτερα καθαριστικά προϊόντα που θα περιέχουν λίγη αλκοόλη και φροντίστε να την στεγνώσετε καλά με μαλακό πανί.
  • Κουζίνα µε ανοξείδωτες επιφάνειες: είναι σημαντικό να αποφύγετε τα προϊόντα που περιέχουν χλώριο ή αμμωνία για τον καθαρισμό των ανοξείδωτων. Φροντίστε να προμηθευτείτε ειδικά καθαριστικά προϊόντα για τον συγκεκριμένο τύπο επιφανειών. Ξεβγάζετε τα προϊόντα με μαλακό ύφασμα και νερό.
  • Κουζίνα από φυσικό ξύλο: για τη φροντίδα του ξύλου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα διάλυμα από ουδέτερο σαπούνι και νερό και φυσικά να στεγνώσετε με μαλακό πανί. Αποφύγετε το χλώριο, το ασετόν, την αλκοόλη και τα σκληρά καθαριστικά.
  • Κουζίνα από λάκα: οι λακαριστές επιφάνειες καθαρίζονται με μαλακό πανί και διάλυμα νερού και σαπουνιού. Αποφύγετε τη χλωρίνη, το ασετόν, τα μεταλλικά σφουγγαράκια, και οποιοδήποτε σκληρό καθαριστικό. Στεγνώστε καλά με μαλακό ύφασμα.
  • Πάγκος από μάρμαρο: το μάρμαρο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή καθώς η πορώδης επιφάνειά του τείνει να απορροφά όξινες ουσίες όπως το λεμόνι, το κρασί, ο καφές, κ.α. δημιουργώντας έτσι λεκέδες που δεν φεύγουν. Αφαιρέστε αμέσως οποιονδήποτε λεκέ χρησιμοποιώντας μαλακό σφουγγάρι ή πανί με σαπούνι και νερό. Αποφύγετε τα “άγρια” σφουγγαράκια, τη χλωρίνη και τα όξινα απορρυπαντικά.
  • Πάγκος από γρανίτη, τεχνογρανίτη, χαλαζία, Corian ή Neolith: τα υλικά αυτά, σε αντίθεση με το φυσικό μάρμαρο, δεν απορροφούν ουσίες, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζονται τόση προσοχή όσον αφορά το άμεσο καθάρισμα τυχόν λεκέδων. Καθαρίστε κανονικά με σφουγγαράκι και διάφορα απορρυπαντικά και ξεβγάλετε με ένα ελάχιστα νωπό πανί. Επίσης αντέχουν στην υψηλή θερμοκρασία – εκτός του Corian.

Μερικές έξτρα συμβουλές:

  • Φροντίστε να ανοίγετε το πλυντήριο πιάτων τουλάχιστον 30 λεπτά μετά την πλύση ώστε να μην αναπτύσσεται υψηλή θερμοκρασία στο έπιπλο.
  • Σκουπίζετε καλά από νερά την επιφάνεια του πάγκου σας μετά από κάθε χρήση.
  • Θέλετε να μάθετε τον τρόπο για να μη μυρίζει το σπίτι σας μετά από το μαγείρεμα;

Πριν τη συνάντηση μας είναι καλό να έχετε κάνει τη δική σας προετοιμασία

Η συνάντηση με την ομάδα μας θα σας βοηθήσει να επιλέξετε την κουζίνα που ταιριάζει τόσο στο στυλ και την αισθητική σας, όσο και στις καθημερινές σας ανάγκες. Πριν τη συνάντηση μας είναι  καλό να έχετε κάνει τη δική σας προετοιμασία όσον αφορά τα θέματα τα οποία θα συζητήσουμε. Έτσι οι σύμβουλοι μας θα είναι σε θέση να καταλάβουν αμέσως τις ανάγκες σας και να προτείνουν λύσεις που σας ταιριάζουν!
  • Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να γνωρίσουμε από πριν το χώρο σας! Φροντίστε να καταγράψετε, ακόμη και πρόχειρα, την κάτοψη του χώρου σας, να διαθέτετε φωτογραφίες του χώρου, όπως και τα μέτρα του!
  • Ποιο στυλ διακόσμησης ακολουθούν το σπίτι σας και τα υπόλοιπα έπιπλα του σπιτιού;
  • Η νέα σας κουζίνα θα βρίσκεται σε ενιαίο χώρο με το σαλόνι ή σε ανεξάρτητο δωμάτιο;
  • Τι χρώμα & υλικό έχει το πάτωμα που υπάρχει ή θα τοποθετηθεί στο νέο χώρο της κουζίνας;
  • Θα τοποθετήσετε καινούργιες ηλεκτρικές συσκευές στη νέα σας κουζίνα ή θα διατηρήσετε τις παλιές;*
  • Υπάρχει κάποια επιπλέον πληροφορία που αφορά την κουζίνα σας και θα μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα μας να κατανοήσει καλύτερα τις ανάγκες σας;
  • Χρειάζεστε τη βοήθεια των έμπειρων διακοσμητών μας στο σχεδιασμό του σαλονιού σας ώστε να έχετε καλύτερη άποψη και εκμετάλλευση του χώρου;
  • Και τέλος είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε τον προϋπολογισμό που θέλετε να διαθέσετε στα έπιπλα κουζίνας σας.
Μη ξεχάσετε να μετρήσετε το χώρο σας και να σχεδιάσετε μια πρόχειρη κάτοψη!
Φροντίστε να σημειώσετε τυχόν κολώνες, δοκάρια, παράθυρα, μπαλκονόπορτες και μονάδες θέρμανσης.
Τα έπιπλα κουζίνας που θα αποκτήσετε πρέπει να είναι προσαρμοσμένα στις δικές σας ανάγκες και στις ανάγκες του χώρου σας, έτσι ώστε να δείχνουν αρμονικά με τα υπόλοιπα έπιπλα σας, καθώς και τις διαστάσεις των δωματίων σας.

 

* Στα www.hlektrika-rigas.gr θα βρείτε ηλεκτρικές συσκευές κουζίνας εξαιρετικής ποιότητας και πολύ γνωστών brands όπως η Aeg, Bosch, Miele, Nef, Gaggenau και Liebherr.

Πριν προχωρήσετε στην αγορά επίπλων κουζίνας θα κάνετε σίγουρα μία έρευνα αγοράς, η οποία θα αποτελείται από πολλές πληροφορίες, τιμές, διαφορετικά υλικά κλπ. Όλα αυτά ίσως στο τέλος σας φανούν ιδιαίτερα πολύπλοκα και σας επηρεάσουν στην επιλογή της ιδανικής κουζίνας. Μην ανησυχείτε όμως!

Έχουμε ετοιμάσει για σας όλα τα απαραίτητα σημεία στα οποία πρέπει να δώσετε προσοχή κατά την έρευνα αγοράς σας.

  • Συγκρίνετε τιμές σε όμοια προϊόντα. Είναι πολύ σημαντικό για τη σωστή σύγκριση τιμών, καθώς το κάθε υλικό κι η κάθε ποιότητα διαφέρουν.
  • Πληροφορηθείτε σωστά για το κάθε υλικό. Διαφορετικά υλικά έχουν και διαφορετικά κόστη.
  • Διαφορετικές ποιότητες του ίδιου υλικού ποικίλουν επίσης στο κόστος. Θα δείτε και μόνοι σας στην αγορά ότι κάθε λάκα δεν είναι το ίδιο λεία και καλοφτιαγμένη και κάθε ξύλινη κουζίνα δεν είναι το ίδιο καλοδουλεμένη.
  • Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε για ιταλική κουζίνα, ρωτήστε να μάθετε το όνομα της ιταλικής εταιρίας. Στη συνέχεια, ψάξτε στο διαδίκτυο να ενημερωθείτε για την κάθε εταιρία. Στην ιταλική αγορά υπάρχουν brands όλων των κατηγοριών και σίγουρα δεν είναι όλα εξίσου ποιοτικά όπως η Snaidero Cucine, η Arredo3 και η Marchi Cucine που αντιπροσωπεύει η εταιρία μας.
    Πολλά καταστήματα στην αγορά έχουν ιταλικό όνομα, αλλά δεν έχουν ιταλικά έπιπλα!
  • Ζητήστε γραπτή προσφορά που να αναφέρει ξεκάθαρα όλες τις λεπτομέρειες του υλικού κατασκευής, της προέλευσης, του χρόνου παράδοσης, των μηχανισμών και οτιδήποτε άλλο θα περιλαμβάνεται στη νέα σας κουζίνα.
  • Ενημερωθείτε για το χρόνο εγγύησης που παρέχει ο κατασκευαστής.
  • Ενημερωθείτε για την πιστοποίηση των υλικών κατασκευής, για το αν είναι σύμφωνα με τα πρότυπα ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως και για το αν είναι οικολογικά, φιλικά προς τον άνθρωπο και τα κατοικίδια.
  • Συγκεντρώστε πληροφορίες σχετικά με το ιστορικό και την φερεγγυότητα της κάθε επιχείρησης, ρωτώντας γνωστούς και φίλους ή διαβάζοντας κριτικές στο διαδίκτυο.
  • Επιλέξτε μια εταιρία με εξειδίκευση στον τομέα του επίπλου κουζίνας και όχι γενικά στα έπιπλα. Έτσι μόνο μπορείτε να είστε σίγουροι για το αποτέλεσμα.
  • Μάθετε αν η επιχείρηση που θα επιλέξετε θα είναι σε θέση να σας εξυπηρετήσει με τυχόν ανταλλακτικά εξαρτήματα σε μελλοντικό service. Η εξυπηρέτηση μετά την πώληση είναι πολύ σημαντικό κεφάλαιο σε ένα έπιπλο όπως η κουζίνα που θα έχετε στο σπίτι σας για τόσα πολλά χρόνια.
  • Σημαντικό ρόλο παίζει η σωστή τοποθέτηση της κουζίνας στο χώρο σας, έτσι η εταιρία που θα επιλέξετε οφείλει να έχει καταρτισμένα και άρτια εκπαιδευμένα συνεργεία.
  • Επιλέξτε επίσημες αντιπροσωπείες επίπλων κουζίνας όπως η Rigas Cucine, και όχι ενδιάμεσους πωλητές που ενδεχομένως να αυξάνουν το κόστος του προϊόντος που φτάνει στα χέρια του τελικού αγοραστή.
  • Μην ζητάτε ποτέ τιμή τρέχοντος μέτρου, αλλά τιμή πλήρους κουζίνας τοποθετημένης στο χώρο σας. Στην τιμή μέτρου δεν περιλαμβάνονται πολλά επιμέρους κόστη και έτσι σας δίνεται μια λανθασμένη εντύπωση για το τελικό κόστος.

Ιταλικά έπιπλα με την υπογραφή Rigas Cucine

Είναι γνωστό πως οι ιταλικοί οίκοι επίπλων αποτελούν τον παγκόσμιο ηγέτη στην αγορά των επίπλων και δικαίως μάλιστα. Η τεχνογνωσία, ο εξοπλισμός, η φινέτσα, τα υλικά και η εμπειρία των ιταλικών κατασκευαστών είναι λίγοι μόνο από τους λόγους που καθιστούν τους Ιταλούς κατασκευαστές τους καλύτερους με διαφορά στα έπιπλα κουζίνας.

Έπιπλα κουζίνας Made in Italy

Η Rigas Cucine αποτελεί επίσημη αντιπροσωπεία επίπλων κουζίνας & έχει φροντίσει να φέρει στην ελληνική αγορά τους πιο γνωστούς ιταλικούς οίκους επίπλων, όπως η Snaidero Cucine, η Αrredo3 και η Marchi Cucine.
Έτσι θα είστε βέβαιοι για την εξαιρετική ποιότητα επίπλου που θα βάλετε στο χώρο σας.

100% προσαρμογή στις ανάγκες σας

Τα έπιπλά μας προσαρμόζονται 100% στο χώρο σας, ενώ δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στον σχεδιασμό ή στο διαστασολόγιο.
Αντιθέτως, οι εταιρίες μας έχουν τον εξειδικευμένο εξοπλισμό και τα μηχανήματα να υποστηρίξουν οποιαδήποτε σχεδιαστική σας ανάγκη.

Υψηλή τεχνογνωσία & εξειδίκευση

Τα συνεργεία μας έχουν απόλυτη εξειδίκευση και τεχνογνωσία και μπορούν να αναλάβουν με αξιοπιστία την εγκατάσταση της νέας κουζίνας στο χώρο σας!
Δε χρειάζεται λοιπόν να ανησυχείτε για την ποιότητα των εργασιών, καθώς η ομάδα μας γνωρίζει πολύ καλά το ιταλικό έπιπλο.

Θέλετε να αποκτήστε την κουζίνα των ονείρων σας;

Επικοινωνήστε με την ομάδα μας και μιλήστε μας για τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας!

Ζητήστε προσφορά